Jan. 12, 2014 - Första mötet med presenning.

Jag måste nog säga att jag är imponerad över min häst ändå. Otroligt nyfiken av sig och det kommer jag ha god användning av i allt arbete. Vilket fall som helst tränade vi med presenning idag och det gick över förväntan. Först skulle hon undersöka presenningen genom att skrapa med framhovarna på den, precis så som de även alltid ska undersöka lemmen på transporten i början. Hon är så nyfiken så även om det är lite läskigt så bara måste hon undersöka det ändå. När hon väl upptäckte att hallå det här är ju inget farligt så gjorde jag allt med henne utan att täcka in henne helt i presenningen. Hon fick den dragen mellan frambenen, gå på den, stå på den, backa på den, få den över huvudet, slängd mot kroppen, släpad bredvid när jag ledde henne, prasslande vid hennes sida. Stencool! Dock blev hon lite rädd då personen som va med skulle vika ihop den höll i den men det passade vi på att träna på också till det gick bra. Då va det ju inte jag som höll på och jag tror hon faktiskt litar såpass på mig redan så hon förstår att jag inte vill henne något illa. Hon märkte snart att det inte va någon fara när någon annan gjorde det heller. Tyvärr glömde jag systemkameran så fick bli mobilbilder...bättre än inget eller hur? // Malin

Kommentarer
Postat av: Rebecca Tengström - Fotoblogg

Kul att hon skötte sig så bra! Måste testa detta med min donna också..

Hur gör du nu när det är så kallt ute, låter du henne gå naken eller med täcke?

Svar: Ja testa, Jättebra träning för att träna förtroende mm. Hon har täcke ute, hade täcke när jag köpte henne. Även om hon har päls så tycker jag inte om att ha henne naken i detta skitväder (regn och kallt). Det underlättar för mig också, slippa dö-smutsig häst. Hon rullar sig som en galning ute :)
Malin

2014-01-13 @ 10:51:41
URL: http://rebeccatengstrom.blogg.se/
Postat av: Rebecca Tengström - Fotoblogg

Det ska jag! Okej, jag har täcke på min dam också, hon har ingen direkt jättepäls heller men man blir så kluven jämt när folk drar upp en täckes diskussion.. "unghästar behöver inte täcken bla bla.. dom kan hålla sig varma ändå till skillnad från äldre hästar".. Man ska väll ta allt med en nypa salt och tänka sunt förnuft antar jag :)

Svar: Ja visst har folk så mycket åsikter. Jag brukar inte bry mig, man gör det som känns bäst. De tar ju knappast skada av täcket. :)
Malin

2014-01-14 @ 11:03:22
URL: http://rebeccatengstrom.blogg.se/
Postat av: Emma Grann Fotografi

Kul :)

2014-01-16 @ 19:26:56
URL: http://emmagrannfotografi.se/
Postat av: Josefine Pehrson

Bara mejla när du vill ha upp nya designen! :-)

Svar: I will :)
Malin

2014-01-16 @ 19:28:43
URL: http://fantasias.blogg.se/
Postat av: Em

SÅ SÖT HÄST!<3<3<3

2014-01-16 @ 19:37:31
URL: http://directioon.blogg.se
Postat av: Ida Nilsson

Så skönt att hon reagerade så bra på den!

2014-01-16 @ 19:39:06
URL: http://idacnilssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback