SLUTSÅLDA FÖRALLTID!

De blå allround schabraken tog slut första dagen. Nu finns de snygga silver/grå kvar! Riktigt snygga är de! Passa på att köpa ett set av dem :-) När dessa säljer slut är de slut föralltid! Så vänta inte för länge. Vi gör aldrig samma igen och vem vet vad jag beslutar för oss i framtiden. Schabraken är otroligt populära, vi syns på nästan alla tävlingar. Alltid någon som tävlar i vårt set. Flera har berättat för mig att det alltid ser dem på tävlingsbanorna. Kom till monter B04:71 //MalinPå plats!

Nu är vi på plats på mässan igen hela dagen. Gårdagen va bra men också den lugnaste dagen av alla (av erfarenhet sedan tidigare). Idag och imorgon är de mest lönsamma dagarna, söndag kan bli bra den också. Vi får hoppas! Vi är nöjda med gårdagens shopping, det var bra för en vanlig torsdag. Löning har ju varit så folk är extra shoppingsugna just nu. Hoppas det visar sig på slutresultatet och hoppas också vi slår förra årets säljrekord vi hade i Stockholm. Då gick det otroligt bra för oss! :-) Hörs senare // MalinVår monter!

Såhär ser vår monter ut!
Ni hittar oss på plats B04:71 :-)

FÖLJ OSS!

FÖLJ OSS ENKELT VIA INSTAGRAM, KOMMER UPPDATERA IFRÅN MÄSSAN DAGLIGEN!
@kyroridinggear heter vi där. HÄR finns en länk!
 

färdiga

Nu är montern byggd och vi är påväg hem! Har lite småfix att göra imorgon bitti innan det öppnar. Vi drog kl 20 då det stängde, såhär såg det ut hos vissa. Hur ska de hinna bli klara? De har iofs 1,5 timme imorgon bitti på sig innan de öppnar!Nu drar vi!

Nu drar vi upp mot Göteborg och Svenska mässan för att bygga monter. Uppdatering på plats kommer! Vi har ca 40 minuter dit så det går fort :)
 

Imorgon!

Imorgon kör vi mot Göteborg och Svenska mässan för att bygga våran monter. Vi packar bilen full av produkter! Idag dök massvis med snygga pannband upp, precis i tid! Hur bra? :)
 
 

Elsa ska få!

Har planerat lite vad Elsa ska få för produkter från Kyro Riding Gear :) Hon kommer ju bli ansiktet utåt ganska mycket framöver, både här i bloggen och på övriga tillställningar. På treårstestet ska hon vara riktigt fin med snyggaste tränset, dock vet jag inte vad hon ska ha där än. Jag tror en aachennosgrimma är bäst just då medan i ridningen får det bli remont. Just nu vänjer hon sig vid tränset och har på dig detta:
Hon har inte fått någon lacknosgrimma än då hon mer än gärna kliar sig mot allt och man hinner inte stoppa henne. Då är lack inte så lyckat! Jag är väldigt noga med att det ser fint ut och en enda liten skråma hade stört mig. Så därför får hon ha denna tråkiga vanliga remontnosgrimman i läder ett tag till! Som pannband har hon en av våra nya modeller som kommer börja säljas under GHS nu i veckan, samma gäller det nya nackstycket som hon bär. Bilderna visar tyvärr inte nackstycket så bra men det är väldigt fint och mer anatomiskt utformat. Bild finns på Kyro Riding Gears Instagram så kolla där @kyroridinggear. Jag kommer arbeta i montern varje dag denna vecka, jag är ju delvis mammaledig också annars men denna vecka blir det jobb nästan fullt ut! Min dotter är snart 8 månader - herregud vad tiden går! Så man kan säg att jag har två bebisar, en hemma och en i stallet. Full rulle hela dagarna vill jag lova!
 
Åter till vad Elsa ska få, kände jag tappade meningen med inlägget lite. Hon ska iallfall få ett gäng pannband, det finns så många fina i sortimentet så kan inte välja. Nu har jag tänkt att hon ska ha några av de som kommer idag, som ingen sett ännu. Hon ska även ha det lackade med Swarovski i Jet och Crystal AB samt Crystal AB och bett. Aachennosgrimma hade jag tänkt mig en med svart lack och avtagbar söja och på sikt en lackad remont. Dock får jag inte plocka åt mig förrän efter mässan och om de är slut så får jag helt enkelt vänta tills nästa leverans kommer!
 
// Malin

Ute med kurir!

Idag är paketet ute med kurir för leverans till oss! Verkligen toppen! Innehållet är underbart så de va kul att de hann hit innan mässan :) Visar säkert lite bilder på Instagram sen, så följ oss @kyroridinggear
 
 
 
 
 Dessa godingar finns redan hos oss och följer med på mässan!!
 

Anlänt till DHLs sortering i LONDON-HEATHROW - UK

Imorgon bör paketet dyka upp. Tog lite längre tid än vad vi trodde (trodde idag) men det beror nog på att det varit helg. 
 

haha!

Haha skrattar ihjäl mig åt Elsa när hon springer för fort :) Det är inte lätt att hålla koll på fyra långa ben. Bilden är ur en film från löshoppningen. Tur att hindret inte va högre för då hade det varit lite svårt att ta sig över med ett jämfotahopp :) Sötnosen // Malin
 

Löshoppning 23/2

Idag stod som sagt löshoppning på schemat! Vi filmade enbart under löshoppningen så printscreenade en blid från ett hopp. Överlag va hon duktig och vi avslutade väldigt bra men i början va hon lite pigg så hon fick inte riktigt med sig bakbenen över bommar/hinder så bra. Hennes långa ben är svårt att hålla reda på... 
 
Har studerat filmerna och sett att hon behöver såklart gå upp mer i vikt och få mer muskler. Jag hoppas musklerna kommer i takt med att hon börjar jobba mer. Har även tänkt gå långpromenader och upp för backar mm. Vi får helt enkelt bege oss långt från stallet för att hitta bra skog och backar. Alternativ tar vi transporten och lastar och åker till någon skog. Det är bra träning att åka transporten också ju. Måste bara få någon frivillig som vill åka med :)
Förutom att bakkärran inte hänger med i högre hastigheter så tycker jag ändå hon hoppar bra. Det är ju faktiskt andra gången vi tränar inför treårstestet. 
 
Idag hade vi på tränset också, vi måste ju vänja oss vid det också :) Såhär söt va hon innan löshoppningen började. Hon har även fått ett av de nya pannbanden som kommit. Tycker hon klär bra i det, hon har ett så litet ansikte så detta pannband blev perfekt för nu. //Malin
 
 
 

Anatomisk nackstycke!

Nu har vi fått hem anatomiska lösa nackstycken. De är riktigt fina! Bilder kommer, vi har inte lagt upp bilderna från systemkameran ännu. Priset är iallafall 299 kr och de går att dela upp remmarna i nacken. Perfekt för rundsydda träns och kandar samt träns med lösa platta remmar som löper över nacken. 
 
 
Lilla Elsa har vårat gamla nackstycke och trivs faktiskt bra med det. Hon ska få ett av våra nya nu på sitt träns och se hur hon trivs i det :) Säkert hur bra som helst!
 
 

Löshoppning!

Idag är det dags för löshoppning gång nummer två för Elsa. Ska bli spännande att se :) Sen efter detta ska jag bara gå ut och gå långpromenader måndag och tisdag. Onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag jobbar jag i montern uppe i Göteborg så då träffar jag henne inte (bara onsdag morgon då jag släpper ut). Tänkte då hon får bara gå i hagen och in och käka sitt enorma berg av hö :) Hon gillar skarpt sina lusernpellets och slickar krubban ren, bra det! Idag ska det filmas igen, hoppas det går lika bra som förra gången.  // Malin
 
 
 

haha!

Skrattar ihjäl mig åt hennes stil när det gick lite för fort för Elsa igår när vi löshoppade :) Jämfotahopp går ju det också. Tur bara att hindrena inte va höga för då vet jag inte hur lyckat det hade varit. Det är inte lätt att hålla reda på fyra långa ben minsann. // Malin
 
 

Lämnat DHLs station i DELHI (NEW DELHI) - INDIA

ÅH! YES! Sista paketet är på väg hit! Express, det går undan mina vänner. Det lämnade Indien idag och lär vara hos oss kanske måndag, senast tisdag! Ni kommer svimma av så snygga produkter som dyker upp!!
De är från samma fabrik som där dessa tillverkas. De är superduktiga i fabriken och de gör allt precis så som man önskar och om inte ännu bättre! Där snackar vi service! :)
 

Mässpriser!

Under mässan i samband med Göteborg Horse Show kommer vi ha flera bra erbjudanden!
 
- ALLA våra två- och tredelade pannband kommer vi sälja för otroliga 199 kr! Gäller alla färger och så långt lagret räcker. Det gäller också de som är anpassade för kandar och breda nackstycken i denna modell. Är de slut så är de slut forever! Vi ska inte ha dessa i vårt sortimen något mer. Vi va först att börja och först att sluta :) 
 
Passa på att skynda och fynda!
 

Hästbett <3 Swarovski = heaven!

Här kommer bilder på pannbanden för vanliga träns, finns för kandar också men bara med Crystal (silver).
 
 
 
 
 

Swarovski Elements!

 
Vår nya Swarovskifavorit är det med hästbett! Hur snyggt är det inte? Pannbanden är otroligt välarbetade, varje pannband här handgjort. 
 
Swarovski i olika färger för träns: 449 kr
Swarovski med hästbett: 499 kr
 
Swarovski för kandar svart läder och lack Jet/Crystal AB: 499 kr
Swarovski med hästbett svart eller brunt läder och lack Crystal: 549 kr
 
 

Nya pannbanden <3

Förhoppningsvis dyker det upp bilder här ikväll så håll koll!
 

Frankrike!

Idag åker en produkt hela vägen till Frankrike där en kund bor. Det är alltid lika roligt att sälja utomlands tycker vi. Detta fall handlade det om en fin nosgrimma, vi får hoppas att kvinnan blir nöjd med sitt köp från Sverige :)
 

Igår kom det!

Igår kom den stora leveransen, den innehöll underbara produkter. Om Ni vill så följ oss på Instagram, där ligger lite bilder redan. Här kommer det upp idag också men om Ni inte kan hålla Er så följ:
 
Instagram : @kyroridinggear
 

Det kom massvis med snygga Swarovskipannband! Även med hästbett, våra favoriter just nu!
 

Prisuppgifter!

Prisuppgifter på de nya pannbanden:
 
2 rader 399 kr
5 rader 499 kr
Finns i cob och full, svart och brunt läder.
 

Feb. 19, 2014 - hängde på henne!

Igår tränade jag Elsa sent på kvällen för att säkert få ridhuset för mig själv, jag va inte hemma innan efter 21! Jag hade träns och sadel på, vilket gick prima! Hon är jätteduktig. Idag testade vi även galopp med sadel på och stigbyglar dinglandes. Inga problem alls förutom att hon blev sur på mig som manade på henne att springa fortare. Elsa gillar att trava, typisk dressyrhäst? Jag har hört att de gillar att trava mer än galoppera, vet inte om det finns någon sanning i det dock. 
Efter lite träning på volten så hängde jag första gången över henne utan att ha mina fötter kvar på pallen. Ingen reaktion men vi stog ju bara stilla. Hon vill gärna smaka på mig när jag hänger så satte ett grimskaft på ytter så jag kunde hålla emot om hon ville ge mig ett tjuvnyp :)
Idag blir det välförtjänt inte göra något alls dag. Imorgon långpromenad :)
BTW ser Ni tränset? Nu har hon fått ett nytt pannband, en av nyheterna som kom igår med små och stora Crystals. Hon passade jättebra i det tycker jag och det lyste upp hela sadelkammaren när det hängde på sin plats :)
// Malin
 

Ute med kurir!

Så va de sista leveransen ute med kurir och påväg hit! Vilken tur vi har! Hoppas nu allt stämmer i leveransen också. Efter detta är vi redo för mässan! Vi ska bara köpa två till spotlights sen är det packningen kvar!
 
Hoppas vi ses i Göteborg!
 

Tullbehandling klar!

Tullbehandling i Göteborg klar kl. 07.27 så paketet bör hinna hit redan idag! Hur bra? Vi har massvis med roliga produkter i det paketet. Ni ska få se senare!
 
Pris på dessa godingar kommer under dagen, här på Facebook och Instagram.
 

ÖKA I VIKT!

Tänk om man hade haft det problemet? Nåja nu handlar detta inlägget om Elsa såklart. Hon har ju svårt att öka i vikt den lilla tjejen. Jag vet att det är för att hon växer så det knakar och allt går åt till det! Jag proppar i henne hö men hon äter inte upp det i så stor mängd som jag önskar. Hon sprider mest omkring det i boxen och bajsar på det. Har börjat med lusernpellets och ökat de sakta. Vill upp till minst 1 kg nu så hon verkligen får i sig! Valde pellets (som jag blöter) pga att jag vill inte öka hennes tuggtid (den har hon ändå) utan jag vill hon får i sig så mycket som möjligt. Då kändes pellets som ett bättre alternativ plus att jag hittade en märke som innehöll mkt SmRp. // Malin
 

Sidoprojektet!

Ibland hinns det med att jobba lite med sidoprojektet och får verkligen hoppas detta blir bra. Vi har en de visioner om produkten men sen ska ju det bli verklighet av det också. Produkten är snart klar designmässigt, nu är det "bara" långa vägen till produktion osv kvar!
 
 

WOW!

Idag kom dessa godingar till oss! Kommer börja säljas under Göteborg Horse Show!
 

Utställarkort!

Nu är alla utställarkort beställda. Vi har sex stycken för det kommer en del folk och hjälper till med olika grejer. Det ska bli så himla kul att vara med i år igen. Visst det är hårt arbete, mycket slit och långa dagar men det är verkligen värt det. Alls positiv respons vi får från er nya och gamla kunder är underbart!
 
Ska även bli kul att visa upp alla våra nya produkter som jag tror Ni kommer gilla :)
 

Ute med kurir!

Ett paket ute med kurir men inte säkert vi får det idag då de ska lämnas på annan adress. Ringer de inte och säger de är påväg så kan vi inte omdirigera dem till rätt, så då kommer paketet imorgon istället. Det är helt okej!
 
Vårt andra paket har lämnat Indien och är påväg till Tyskland. Kanske kommer detta imorgon?
:)
 
 

Träns, vargtänder!

Igår fick Elsa gå en runda med tränset när jag höll henne i tyglarna. Innan har hon haft träns med alltid repgrimma över som grimskaftet eller longerlinan suttit fast i. Så igår blev premiär att bli ledd med bara tyglar.  Hon är väl inte överdrivet förtjust i tränset än men hon har bara haft det ett par gånger och jag kan iallfall tränsa henne normalt utan större protester. Måste börja vänja henne vid bettet så det inte kommer som en chock sen. Hon har ett vanligt 3-delat i dagsläget men ska införskaffa ett rakt gummibett också. Den 4 mars kommer tandläkaren och kollar Elsas mun. Vill att allt ska se bra ut innan man börjar rida henne. Vet att hon har lite vargtänder som måste åtgärdas. Hoppas det går lätt och smidigt, mannen som kommer ska vara väldigt duktig iallafall.
 

LEIPZIG - GERMANY

Nu är vårt ena paket i Tyskland! Väldigt nära oss nu! :) Detta paket innehåller bara pannband och jag kan lova att de är sååå snygga! Ska bli roligt att visa Er dem här sen, hoppas vi hinner fota dem innan mässan. De kommer inte gå att köpa på hemsidan förrän efter mässan och säljer de slut så kommer de inte upp förrän nästa leverans. 
 
 

18 februari

Vi har pratat med vårt fraktbolag och förhoppningsvis är paket här den 18 februari och eventuellt båda två vi vänta på. Håll nu tummarna för de innehåller såååååååååååååå mycket underbart fint!
 
 

Ut på tur!

Idag va vi ute på en promme på ca 1 timme, vi hade även sällskap med oss av en tjej i stallet som red. Funkade bra att gå med Elsa med sällskap också, bra då vet vi det! Vi kunde både gå bakom, före och förbi utan att de skedde några konstigheter. Denna häst alltså, känns ju som om jag kunde slängt mig upp och skrittat med...eller? Nåja jag får väl hänga lite på henne först. Imorgon blir det mer träning med sadel. // Malin
 

Måndag!

Och såklart har ett paket fastnat i tullen i Indien. Nu blir vi lite nervösa här över vad som hänt! Alltså det ska inte vara lätt det här...
 

Sadelpremiär!

I fredagskväll hade vi sadelpremiär i ridhuset. Som jag skrev trodde jag inte hon skulle reagera något nämnvärd på sadeln och det gjorde hon inte heller! Superduktig i både skritten och traven, det slutade med att jag hängde ner stigbyglarna och lät henne trava med dessa nere. Kan man va coolare?

Hängde lite på henne också, då tog hon och smakade lite på min vad! Aj! Nästa gång måste jag tänka på att ha grimskaft på andra sidan också för att hålla emot och inte få några fler smygnyp! //MalinUpdate Elsa!

Lite uppdatering om Elsa:
 
Igår longerade jag henne för första gången i paddocken, jag har varit med henne där innan men inte arbetat henne på linan. Det gick jättebra så jag är nöjd! Det börjar äntligen torka upp så man kan vara där :) Perfekt för mig som alltid känner att jag är i vägen i ridhuset när alla ska rida. Efter det lilla passet i paddocken gick vi ut och gick en sväng, även detta gick utan några helst problem. Hon är verkligen en duktig unghäst, stabil och trygg. När vi kom tillbaka ställde jag henne på uppställningsplatsen och filade lite på hovarna. De har en teendens att flyta ut lite så jag vill hålla dem i schack. Jag masserade henne även med massageapparaten och man såg att hon tyckte det  var skönt, speciellt på halsen och rumpan. Hon har börjat fälla av vinterpälsen så maskinen masserar bort en del (BRA). Hon har inga problem med att jag lägger sladden över ryggen när jag masserar andra sidan. Som sagt stabil tjej :)
 
 
 
Om det finns möjlighet ikväll så ska jag ta med mig sadeln till ridhuset och se hur hon reagerar med att ha på sig den under lite fart :) Säkert ingen reaktion alls om jag känner henne rätt...
 

2x5 meter

Vår nya monter under GHS är 2x5 meter så vi får 10 kvm istället för 6 kvm som vi haft tidigare. Det blir alltså lite mer space för oss. Första året hade vi bara 4 kvm. Sjukt litet men det gick!! Våra saker är inte så skrymmande, förutom schabraken då...
 
År 1 = 4 kvm
År 2 = 6 kvm
År 3 = 10 kvm
 
Undra vart det slutar?
 

Fått besked!

Nu har vi fått besked om att ett paket är påväg hit, väntar bara på tracking no så vi kan spåra det! Skynda skynda!
 

Fler bilder!!

 
 
 
 

NEWS!

Igår dök det upp lite nyheter på hemsidan. HÄR och HÄR hittar Ni dem!
 
Fler bilder kommer under dagen...
 
 
 

Vackra pannband!

Vackra pannband eller hur? Finns både för träns och kandar, 449 resp 499 kr!
 

Planerar för framtiden!

Vi planerar för fullt inför framtiden och eventuellt nya projekt. Dock är det projekt som inte kommer vara under Kyro Riding Gear utan något helt nytt. Det kommer nog inte skirvas så mycket om detta här då vi inte ska blanda ihop det med Kyro men om/när det blir färdigt kommer vi sålart dela med oss av detta till Er också. Spännande är bara förnamnet! Hoppas det går vägen nu bara...
 

Löshoppningen i söndags...

Igår kollade jag igenom filmerna på datorn så man kunde se dem i lite större format en lilla skärmen på systemkameran. Tyvärr togs ju inga bilder så fick ta två printscreens på datorn som minne :)
 
Nu när jag studerat filmerna inser jag hur duktig hon faktiskt va. Hon hade bra kontroll på sina ben, visste hur hon skulle föra sig i både trav och galopp över bommarna. Va inte osäker utan tog allt i ett jämnt tempo. Själva hoppen fick också godkänt, hon lyfte fint både på fram- och bakbenen och använde resten av kroppen rätt. Kanske kan vi hoppa lite i framtiden också - skoj isåfall // Malin
 
 
 
 

Om oss på Eurohorse.se

 

Knoppar i tjock man?

Nu ikväll blir det massage för lillhästen som var så duktig på löshoppningen i söndags. Sedan ska jag även fixa till manen och klippa hovskägg. Hon har väldigt tjock man så funderar lite på hur jag ska lösa det med knopparna på 3-årstestet. Vill helst inte rycka manen tunnare men försår att det inte kommer bli snyggt med den tjocka manen, speciellt längst upp mot huvudet. På bilden nedan ser den inte speciellt tjock ut men det är den tyvärr, den lägger sig på båda sidorna också :( Har försökt fläta ner den på ena sidan men det hjälpe inte. Måste nog tyvärr tunna ut den ändå så bäst att börja lite försiktigt och ta lite vid varje tillfälle...// Malin
 

Håll nu tummarna!

Håll nu tummarna för att en order skickades iväg igår, vi har inte fått det bekräftat ännu. Det kommer även ett paket med express som förhoppningsvis ska hinna fram innan mässan, den kommer skickas den 15:e. Snälla Snälla Snälla kom i tid! Vi kan lova Er att detta arbete verkligen är stressande när det kommer till leveransdatum, hur mycket vi tror vi är ute i god tid är det alltid något som krånglar för oss som gör att vi ändår känner en stress. Nu längtar vi faktiskt till mässan är färdig så vi kan slappna av lite en stund igen. 
 

WhatsApp!

Har Ni WhatsApp appen? Väldigt bra uppfinning enligt oss. Genom den har vi kontakt med "våra" fabriker och man kan även skicka bilder via den. Så ibland när vi är ute efter t.ex. någon ny kedja till pannband eller liknande så skickar de bilderna till oss där istället. Smidigt som tusan!
 
Här hittar Ni appen.
 

Ny kamera?

Ge mig tips på ny superbra systemkamera! Jag är så otroligt sugen på att köpa något bättre än det jag har! Det måste gå att filma med den också! Viktigt viktigt! Tipsa på nu alla där ute...snälla :)
 
Denna har jag:
 

Lusern!

Sådär då va lusernpellets inhandlade och ska börja vänja in henne på detta redan idag. Är alltid väldigt noga med att vänja in nytt foder så det lär ju ta ett tag innan jag är uppe i full giva per dag. Jag köpte faktiskt denna lusernen då den passade bra in i hennes foderstat. Hoppas det blir bra nu! Längtar tills vinterpälsen är borta också, hon har ju verkligen hur mycket päls som helst just nu. De blir alltid finare med kort sommarpäls!
 
Imorgon ska jag trimma hovskägg, klippa manen och fila lite på hovarna. Hon ska även få lite massage igen, både bra att massera samt att träna på sådana saker då det säkert underlättar för mig i framtiden då jag ska klippa henne. Ska även rida en annan häst, måste ju försöka hålla igång min egna ridning. // Malin
 
 

Om två dagar!

Om två dagar skickas förhoppningsvis en av våra två sista orders iväg mot destination Sverige. Hoppfull över att öppna paketet, det blir som Julafton för oss här varje gång! Iallfall är det helt nya pannband som Ni inte sett innan som kommer! De är riktigt fina och kommer nog sälja slut under GHS garanterat :)
 

Vår monter i Göteborg!

Vår monte ligger ju som vi nämnt tidigare på ett nytt ställe, dock inte så långt från där vi stått innan. Det är väldigt lätt att hitta till oss från utgången till Skandinavium, följ bara den rosa marekringen på kartan nedan :)
 
Vår monter är 5x2 meter denna gång så den blir något längre än tidigare år och vi hoppas detta ska gynna oss då produkterna får mer space. Nu måste vi ta tag i planeringen av montern så det blir färdigt, mycket lättare att åka upp och bygga om vi räknat ut vart allt ska stå. 
 

Öka i massa!

Jag är nöjd med Elsas form men något hon måste göra är att öka i massa inför treårstestet. Hon är lite för valpig i kroppen fortfarande. Jag tror hon kommer utvecklas mycket nu de närmsta månaderna och det känns som om hon växt på höjden något sen hon kom hit. All energi har väl gått åt till att acklimatisera sig till sitt nya hem, nya rutiner, kompisar, matte, uppgifter osv. plus att hon såklart haft en liten växtperiod. Jag får inte i henne så mycket mer hö än vad hon äter, hon har i princip fri tillgång inne. Smältbart råprotein ligger på 54 g/kg foder så det är väldigt bra för denna unghäst. I hagen får de rejält halm varje dag, som hon med glädje tuggar i sig. Visst de hade väl varit bättre att ge rejält med hö ute också men nu löste vi det såhär, jag är inte ensam om hagen. Jag har aldrig varit ett big fan av att ge massa kraftfoder så tänker komplettera foderstaten med lusern. Jag har räknat lite på det och hittat en foderleverantör som har lusernpellets som passar bra in i den nya foderstaten. Jag kommer slippa ha mineraler men behöver köpa till ett tillskott för att öka selen en aning. Så ska inhandla dessa pellets och börja introducera dem för tjejen snarast. // Malin 
 
 

Första löshoppningen idag!

Hur duktig som helst va hon på löshoppningen. Hon är totalt orädd av sig och hoppade galant över alla små hinder. Vi började såklart med att skritta över bommar på marken sen fick hon ta det själv i trav och vi avslutade med två små hinder och resterande som bommar. Hon höll samma tempo genom hela serien och det är ju jättebra! Hon var lätt att stanna efteråt också, hon rusade inte förbi som en galning. Vi hade givetvis byggt upp som det ser ut på treårstestet, för det är ju det vi tränar inför. Om två veckor är det dags igen. Finns nog hopp för denna dressyrstammade dam att bli en liten hopphäst också. Verkligen glad! Filmade bara så fick fota en bild ur filmen för att ha något att visa er. // Malin
Programmeringsunderlag

Vi har skickat iväg vårt programmeringsunderlag till firman som ska programmera in våra varutyper på kassaregistret. På onsdagen innan mässan kan detta hämtas färdigprogrammerat. Perfekt tycker vi!

Bästa vänner!

Jag tycker det är viktigt att bli bästa kompis med sin häst eller ja få en bra relation till varandra, en sund relation. Jag är helt övertygad om att detta underlättar enormt! Har man en känslig och/eller nervig häst är detta verkligen extra viktigt. Att vinna hästens förtroende sker inte över en natt, det är något som växer fram med tiden OM man inte är någon supermänniska såklart! Jag tror också det är något speciellt med en relation med ett sto, Ni som har ston förstår nog vad jag menar. Jag hade en otroligt speciell relation med min förra häst, hon var verkligen superkänslig och fuxsto ända ut i hovarna! Den hästen har lärt mig så mycket och jag kommer bära med mig det hela livet! Nu har jag en ny häst och en ny relation ska byggas upp och jag är hoppfull att den ska bli något alldeles speciellt den också. Ju fler dagar vi arbetar tillsammans desto bättre känns det, nu lär vi känna varandra och lär oss våra styrkor och brister. Jag hoppas detta är ett nytt spännande kapitel i vårt liv! //Malin

 

 

 

 


Fantastiskt häst

Tänk att man kan få så mycket glädje från dessa fantastiska hästar. Det är verkligen rehab för själen. Alla borde få uppleva samspelet mellan människa och häst. Idag är jag så oerhört glad i min lilla häst och glad att hon är min!Ut på tur, aldrig sur!

Idag gick jag en längre promenad med Elsa. Kanske runt 1 timme... Vi hamnade i ett bostadsområde och fick ta oss igenom det lite snabbt och hon va stencool, blev bara rädd för en grind. That's it! Bilar va inga problem men märkte att när bilarna kom bakifrån vart det lite jobbigare. Överlag duktig bebis och man märkte knappt av att hon va med på promenaden.

Mer spotlights!

Vi har större monter i år än vad vi haft tidigare och måste skaffa fler spotlights till väggarna och eventuellt spotlights till ställningarna. Vi funderar bara på hur vi ska dra strömmen till ställningen utan att någon ska snubbla på den... lägga under matta?? Vi får fundera. 
 
Vi ska kolla efter bra spotligts som är ledbara så man kan rikta ljuset dit man vill.
 

Löshoppning

På söndag blir det första löshoppningen för Elsa. Ska bli spännande, vill både filma och fota. Testade att massera henne med massageapparaten för ett par dagar sedan, det gick galant!! // MalinMen stress...

Stress som vanligt inför mässan, att det alltid ska bli sista minuten trots att vi försöker planera så gott vi kan. Nu är vi stressade över våra två sista orders som ska skickas. Det är det värsta med mässor, den stora stressfaktorn.
 
Nu får vi hoppas de ligger på och arbetar klart i tid :-)
 

FRÅGOR OM GÖTEBORG HORSE SHOW!

Det dyker hela tiden upp frågor om Göteborg Horse Show så vi tänkte sammanfatta alla i ett inlägg här.
 
Kommer ni sälja schabraken under mässan?

Ja vi kommer sälja schabraken under mässan. Vi kommer ha med allt som vi har i lager, dock kommer de marinblå allroundschabraken inte med då de är slutsålda då. Vi kommer garanterat ha med de grå allrodunschabraken med de är supersnygga så tveka inte på att välja denna färgen istället för de marinblå. Det grå är verkligen snyggt på de flesta hästar och inte lika vanligt som marinblått! Vi kommer ha med båda färgerna i dressyrschabrak, dvs. marinblått och grått.
 
 
 
Kommer ni att ha med några nya pannband?
 
Ja om allt går som de ska nu så kommer vi faktiskt att ha en rad olika nyheter på pannbandsfronten och det känns otroligt kul! Modeller både i svart och brunt läder samt även för kandar!!
 
Står ni på samma plats som alltid?
 
Nej i år har vi bytt placering och Ni hittar oss innaför den rosa ringen på kartan. Har målat med streck från ingången från Skandinavium så Ni lätt ska hitta oss. Vårt monternummer är B04:71.Vid vår sida har vi Equistro Sweden AB och mitt emot oss står Lyckås Ridsport AB. 
 
 
Kommer ni ha några mässpriser?
 
Ja, det kommer vi men de får Ni se då.
 
Står ni på mässan varje dag?
 
Ja, självklart! Mässan är öppen följande tider 27 feb - 2 mars:
Torsdag 09.30-21.00, fredag 08.30-21.30, lördag 08.30-21.30, söndag 08.30-18.00 .
 
Kommer ni ha mer er fler tyglar? Många är slut på hemsidan.

Ja, det har vi tänkt. Vi har en leverans med tyglar på gång!
 
 
Har ni några nya schabrak med er?
 
Nej, vi kommer "bara" ha med de schabrak som vi har på hemsidan. Vi har inga nyheter inom denna katergori just nu. 
 
 
 

Ny design!

Ny design. Vad tycks? Vi tycker det blev riktigt bra!!
 
 

Välja kedjor!

Nu har vi gått igenom ofantligt många bilder på eventuella kedjor till pannband och har hittat 5 kandidater som nog skulle göra sig extremt bra på ett pannband. Nu väntar vi på prisuppgifter och efter detta ska vi göra våra val. Snart skickas en order med massa härliga produkter. Vi längtar!
 

Dagens fråga!

 
nicole Om: Inte bra!
Kommer du till FHS?! :D
 
SVAR:
Nej tyvärr inte. Åker bara dit på semseter!
 

Hängde på hästen!

I fredags hängde jag lite på Elsa fast jag släppte inte fotfästet från pallen. Hon tyckte inte det va speciellt jobbigt alls utan var mer intresserad av att undesöka pallen. Nu ska jag bara vänja henne vid sadel i boxen lite till och spänna åt gjorden normalt istället för så megalöst som den sitter nu innan vi tar oss ner till ridhuset med sadel på. Hoppas att det kommer gå lite problemfritt detta, jag är väldigt noga med att vänja henne vid sadlegjorden sakta då jag inte vill att hon ska förknippa den med obehag och kanske bli sur när man spänner eller få sadelgjordstvång. Jag tycker det är viktigt att de inte förknippar något med utrustningen med obehag och väljer istället att arbeta sakta än att bara slänga upp sadel och spänna åt direkt. Kanske är jag lite väl försiktig men det får at den tid det tar helt enkelt. // Malin
Mums med hönät!